Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

„Mozzart“ osveženje i za valjevske medicinare
27. jul 2020. (ponedeljak)

Kompanija „Mozzart“ je u okviru paketa pomoći od pola miliona evra srpskom zdravstvu pokrenula još jednu u nizu akcija za podršku i poboljšanje uslova rada našim herojima - medicinskim radnicima koji vode danonoćnu borbu sa virusom COVID-19. U saradnji s Ministarstvom zdravlja ova kompanija je obezbedila i organizovala isporuku kvalitetnih dnevnih obroka, svežeg voća i vitaminskih sokova za lekare i ostalo medicinsko osoblje u kovid bolnicama po Srbiji. Sveži karavan kompanije „Mozzart“ u subotu je posetio i valjevsku bolnicu.

Opširnije...
 
Profesor Milošević podrška valjevskoj hirurgiji
10. jul 2020. (petak)

Valjevski hirurzi su dobili značajno pojačanje potpisivanjem ugovora o saradnji sa prof. dr Zoranom Miloševićem. Prilikom potpisivanja ugovra o saradnji, prof. dr Zoran Milošević, je na stručnom sastanku, sa valjevskim hirurzima, prodiskutovao o značaju razvoja hirurških disciplina, za koji, među valjevskim hirurzima, ima više nego voljnih, jer godinama unazad stiču brojna znanja i unapređuju svoje veštine kroz stručne treninge i edukacije. Profesor Milošević je naveo da može da prepozna kada neko ne mora da radi neke stvari, ali ima želju i hoće da napreduje kao što je to imao priliku da se uveri prilikom saradnje sa valjevskom hirurgijom i entuzijazmom naših hirurga.

Opširnije...
 
Od najmlađih, najveće hvala
28. maj 2020. (četvrtak)

Dan predškolske ustanove „Milica Nožica“, koja postoji 26 godina, bio je povod, da najmlađi, na emotivan način, izraze, putem prigodnog recitala, veliko hvala svim herojima koji su se nosili sa epidemijom korona virusa u gradu Valjevu.

Opširnije...
 
Vantelesna oplodnja nakon vanrednog stanja
27. maj 2020. (sreda)

Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, čija je laboratorija počela sa radom u decembru 2012. godine, do danas je pomogao da svet ugleda 421 beba ukupno širom Srbije, regiona, ali i udaljenih zemalja Sveta. Od ukupnog broja beba nastalih u Centru za VTO Opšte bolnice Valjevo, malih Valjevaca imamo više za 85. Po preporuci Ministarstva zdravlja od prekida vanrednog stanja, svi centri za vantelesnu oplodnju u Srbiji, su počeli sa radom uz obavezu poštovanja svih mera i preporuka određenih od nadležnih u Ministartvu zdravlja, Institutu „Batut“, epidemiološke službe i Evropskog udruženja za humanu reprodukciju.

Opširnije...
 
Informacija za pedijatrijske pacijente
20. maj 2020. (sreda)

Do potpunog uspostavljanja redovnog režima rada Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice Valjevo, omogućili smo Vam telefonske konsultacije. Za sve neophodne konsultacije sa pedijatrima- pulmologom, gastroenterologom, nefrologom i kardiologom, možete pozvati kontakt telefon 014/295-207, svakim radnim danom u periodu od 11 do 13 časova.

Opširnije...
 
Dan sestrinstva i slava u Opštoj bolnici Valjevo
12. maj 2020. (utorak)

Datum rođenja Florens Najntingejl 12. maj obeležava se kao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Od 2012. godine kada je osvećen hram Svetih lekara i čudotvoraca Kozme i Damjana u krugu naše bolnice, od tada se Sveti Vasilije Ostroški obeležava kao zaštitnik i slava sestrinstva Opšte bolnice Valjevo.

Opširnije...
 
Međunarodni Dan babica 5. maj
04. maj 2020. (ponedeljak)

Međunarodni Dan babica 5. maj, u Srbiji, se obeležava od 2009. godine, sa ciljem da se profesija babičkog rada promoviše, a samim tim unapređuje zdravlje žena. Babice Opšte bolnice Valjevo kao i svake godine svoj dan obeležavaju radno, a i ove godine one pomažu da na svet dolaze novi životi uprkos pandemiji. U prva četiri meseca 2020. godine, u valjevskom porodilištu urađeno je do danas 396 porođaja. Od 16. marta kada je uvedeno vanredno stanje, a samim tim i posebne mere, u porodilištu, do danas je urađeno 138 porođaja.

Opširnije...
 
Podrška kroz opremu i uređaje
29. april 2020. (sreda)

Tokom vanrednog stanja Opštoj bolnici Valjevo značajnu podršku dalo je Ministarstvo zdravlja i Vlada Republike Srbije, donirajući opremu za podršku postojećih organizacionih jedinica, kako bi se što spremnije prilagodili novonastaloj situaciji u borbi za sprečavanje širenja virusa.

Opširnije...
 
Strani eksperti pomažu Opštoj bolnici Valjevo
06. april 2020. (ponedeljak)

Nakon jučerašnje posete Valјevu i razgovora sa rukovodstvom Štaba za vanredne situacije grada Valјeva i direktorima zdravstvenih ustanova u našem gradu, ruski eksperti su danas krenuli u tehničku realizaciju pomoći. S cilјem pružanja medicinske i tehničke pomoći, koja je stigla iz Rusije u Srbiju, ruski eksperti su danas odmah krenuli sa dezinfekcijom Opšte bolnice Valjevo. Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valјevo, a najpre će dezinfikovati, po planu, zdravstvene ustanove u gradu, kako bi se i na taj način obuzdalo širenje Korona virusa.

Opširnije...
 
Naredba direkotra o obavezama svih zaposlenih
31. mart 2020. (utorak)

Obaveze svih zaposlenih tokom vanrednog stanja

NAREDBA

U krug bolnice mogu ući isključivo sanitetska i transportna vozila. Lice odgovorno za sprovođenje ove naredbe je Nenad Đorđević.

Na ulazu u bolnicu, pri dolasku na posao, svi zaposleni moraju imati i nositi u toku rada zaštitnu masku i svima se meri telesna temperatura. Samo afebrilni mogu ući u bolnicu. Nepoštovanje naredbe povlači otkaz ugovora o radu. Oni koji su febrilni obaveštavaju telefonom načelnika službe i glavnu sestru i od njih dobijaju dalja uputstva. Lice odgovorno za postupanje je Nenad Đorđević i vms Zora Todorović.

Opširnije...
 


Strana 9 od 109

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

9. maj 2023.
U petak 12. maja 2023. godine, Opšta bolnica Valjevo i Infektivno odeljenje, koje je ove godine domaćin, svečano će obeležiti Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilija Ostroškog. - (opširnije)

8. februar 2023.
Obavestenje o primeni Zakona o zastiti stanovnistva od izlozenosti duvanskom dimu - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC