Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Deset godina čarolije
14. decembar 2022. (sreda)

Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, radno obeležava svoju prvu dekadu postojanja, 14. decembra, kada je na ovaj dan 2012. počela sa radom laboratorija tada najmlađeg centra u sistemu državne zdravstvene zaštite. Ove godine prve bebe nastale ovom centru pune deset godina. Svoj deseti rođendan centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, slavi radno, dok čeka rođenje 600 bebe, sa stotinama do sada rođenih beba, širom zemlje, regiona, ali i dalekih destinacija.

Opširnije...
 
Obaveštenje o započetom postupku revizije poslovanja
15. jun 2022. (sreda)

U Opštoj bolnici Valjevo je započet postupak revizije poslovanja u vezi sa sprovođenjem preduzetih mera za ispravljanje nepravilnosti po izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2016-u godinu, kao i revizija poslovanja ustanove u periodu od 01. januara do 31. decembra 2021. godine.

Sprovođenje revizije trajaće do 30. novembra 2022. godine, u kom periodu je ustanova u obavezi da revizorima stavi na raspolaganje sve tražene podatke i dokumenta koji su neophodni za planiranje i izvršenje revizije.

Preuzmite PDF obaveštenje

 
Post-kovid i srce
30. jul 2021. (petak)

Dr sci. med. Dušan Ružičić, kardiolog, u svakodnevnom kliničkom radu zapaža da post -kovid sindrom nije zaobišao kardiovaskularni sistem i srce, pa često pre svega mlađi ljudi zatraže pomoć specijaliste kardiologa.

Opširnije...
 
Bolnica zaslužuje bolje
19. jul 2021. (ponedeljak)

Primopredaja dužnosti v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo obavljena je pred svim saradnicima i načelnicima službi. Nakon usvojene ostvake, dosadašnjeg v.d. direktora dr Zorana Đurića, specijaliste urologije, Ministarstvo zdravlja vlade Republike Srbije, imenovalo je za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Branku Antić, specijalistu opšte medicine, doskorašnju direktorku Doma zdravlja Valjevo. Osim v.d. direktora Opšte bolnice, dr Branka Antić će biti i vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u formiranju po odluci Ministarstva zdravlja. Dr Antić je u pozdravnoj reči saradnicima rekla da joj nije bilo lako da napusti tek rekonstruisan Dom zdravlja, ali da na čelo ustanove Opšte bolnice Valjevo donosi novu energiju neophodnu za mnogo posla koji sve zajedno čeka u budućnosti.

Opširnije...
 
Uvek dajte krv
14. jul 2021. (sreda)

Letnji meseci su godinama u nazad veoma rizični za nestašicu krvi i krvnih derivata koji su od vitalnog značaja za funkcionisanje mnogih službi i živote pacijenata. Služba transfuziologije Opšte bolnice Valjevo, uspešno odoleva i maksimalno se trudi da do nestašica ne dođe. Zadnjih par godina snabdevanje krvlju i krvnim derivatima se sprovodi centralizovano isključivo preko Instituta za transfuziju krvi Srbije, pa svaka bolnička služba mora da ima dobar plan nabavke neophodnih količina. Zbog izmena u zakonu menja se i način funkcionisanja i dobrovoljno davalaštvo krvi se odvija tako što davaoci mogu svakog utorka od 9 do 15 časova u prostorijama Crvenog krsta Valjevo dati krv. Osim utorkom, održavaju se i tradicionalne dobrovoljne akcije davanja krvi, gde uobičajneo bude dobar odziv i od 50 do 100 dobrovoljnih davalaca.

Opširnije...
 
Podrška rađanju
05. jul 2021. (ponedeljak)

Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo je od samog početka rada 2012. godine poseban po tome sto je svoj rad započeo u skladu sa svetskim standardima i uz mentorstvo najeminentnijih stručnjaka iz oblasti reproduktivne medicine. Od samog početka rada Centar je parovima omogućio zamrzavanje prekobrojnih embriona, a zatim omogućio i onko pacijentima da sačuvaju svoj reproduktivni potencijal.

Opširnije...
 
Појачање ваљевске болнице
02. jul 2021. (petak)

Најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији уручени су уговори о запослењу. Посао добија 100 лекара и 200 медицинских сестара, а уговоре о раду им је у Палати Србија уручио председник Александар Вучић. Министарство здравља покренуло је 2018. године Програм запошљавања најбољих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, а све у циљу омогућавања најбољим младим лекарима и сестрама наставак професионалног усавршавања у Србији.

Opširnije...
 
Sportski duh medicinara
22. jun 2021. (utorak)

Delegacija članova Sindikata zapopslenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Kolubarskog okruga učestvovala je na 25. Sporstkim igrama održanim u Budvi u periodu od 13. do 19. juna 2021. godine. Delegacija od preko pedeset predstavnika, sportskih entuzijasta, medicinara, zaposlenih u Opštoj Bolnici Valjevo, domovima zdravlja Valjevo i Osečina, i Zavodu za javno zdravlje Valjevo, ostvarila je veoma zapažen sportski rezultat u obimnoj konkurenciji medicinara iz cele Srbije.

Opširnije...
 
Život sa alergijama
22. jun 2021. (utorak)

Prema podacima od ukupne svetske populacije čak 25% ima neki oblik alergijskog oboljenja. Sezona polenskih alergija je počela još u februaru mesecu sa cvetanjem drveća, dominantno breze, topole, oraha, lešnika i tako dalje. To su najjači alergeni za osetljivu populaciju stanovništva iz serije polena drveća gde je dominantna breza. Ono što je aktuelno u ovom periodu to su sigurno poleni trava jer trave imaju najdužu vegetaciju i polinaciju. One negde počinju već u aprilu mesecu i traju negde do kraja leta.

Opširnije...
 
Kontrola kvaliteta rada za efikasnije korišćenje antibiotika
21. jun 2021. (ponedeljak)

Mikrobiološka laboratorija Opšte bolnice Valjevo, od 2018. godine učestvuje u godišnjoj eksternoj kontroli EUCAST (Evropski Komitet za ispitivanje antimikrobne osetljivosti), odnosno odabranih mikrobioloških laboratorija iz cele Evrope po prepoznatom višegodišnjem kvalitetu rada.

Opširnije...
 


Strana 3 od 109

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

9. maj 2023.
U petak 12. maja 2023. godine, Opšta bolnica Valjevo i Infektivno odeljenje, koje je ove godine domaćin, svečano će obeležiti Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilija Ostroškog. - (opširnije)

8. februar 2023.
Obavestenje o primeni Zakona o zastiti stanovnistva od izlozenosti duvanskom dimu - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC