Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Vladika Isihije posetio Pedijatriju
18. april 2023. (utorak)

Mališane koji najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, provode na bolničkom lečenju, na Odeljenju pedijatrije, Opšte bolnice Valjevo, obradovao je posetom valjevski Vladika Isihije. Vladika Isihije je upriličio ovu posetu u pratnji sveštenoslužitelja pri bolničkom hramu Sv. lekara i besrebrenika Kozme i Damjana, jereja Dragana Stanojevića. Vladika Isihije je mališanima ulepšao praznik simboličnim poklonima koje im je uručio, a darove je obezbedila Eparhija valjevska sa članovima Svetosavske omladinske zajednice.

Opširnije...
 
Poseta direktorke RFZO
13. april 2023. (četvrtak)

Direktorka RFZO prof. dr Sanja Radojević Škodrić, posetila je nekoliko zdravstvenih ustanova u Kolubarskom okrugu, a u Valjevu se sastala sa direktorima svih zdravstvenih ustanova sa teritorije Kolubarskog okruga, sa kojima je razgovarati o radu ustanova i unapređenju pružanja zdravstvene zaštite. Nakon upoznavanja sa obimom rada i raspoloživim kapacitetima, prof. dr Škodrić je posetila Opštu bolnicu Valjevo gde se tokom obilaska upoznala sa radom te ustanove gde je imala priliku da u neposrednom razgovoru sa zaposlenima uvidi sve čime ustanova raspolaže, ali i sve na čemu u budućem periodu treba zajednički raditi.

Opširnije...
 
Asfaltiranje bolničke infrastrukture
11. april 2023. (utorak)

Asfaltiranje parkinga Opšte bolnice Valjevo započelo je danas i time je praktično površina oko 1200 kvadrata dobila novu asfaltnu prevlaku, a nalazi se tik ispred ulaza u najveću regionalnu zdravstvenu ustanovu. Iz Odeljenja za infrastrukturu grada Valjeva, koje je izvođač ovih radova, navode da je ovim radovima, praktično počela njihova građevinska sezona na rehabilitaciji gradskih saobraćajnica, ulica i parkinga.

Opširnije...
 
Tuberkuloza nije iskorenjena
22. mart 2023. (sreda)

Svetski dan borbe protiv tuberkuloze obeležava se 24. marta i to je prilika da se podsetimo na ovu bolest koja nije iskorenjena. Tuberkuloza je zarazna, podmukla i opasna bolest stara koliko i čovečanstvo.

Opširnije...
 
Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке
20. mart 2023. (ponedeljak)

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке, obeležava se u kalendaru zdravlja 20. marta. Nа tај nаčin sе sкrеćе pаžnjа јаvnоsti nа rаspоstrаnjеnоst bоlеsti i nа pоdizаnjе svеsti žеnа о znаčајu prеvеntivnih prеglеdа u rаnоm оtкrivаnju bоlеsti. U Opštoj bolnici Valjevo, analiza maligniteta prema lokalizacijama pokazuje da je kod ženske populacije najveća brojnost oboljevanja upravo od karcinoma dojke i za prethodnu 2022. godinu donosi neslavnu brojku od 111 novootkrivenih obolelih žena.

Opširnije...
 
Od lečenja do rođenja beba
17. mart 2023. (petak)

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Drugog svetskog , kada smo bili najmlađa nacija u Evropi posatli jedna od najstarijih, a svake godine se između 30 i 50 hiljada beba manje rodi nego li što premine ljudi, svaka borba za rađanje je značajna. Svake godine imamo i migracije koje u inostranstvo odvode upravo ljude u germinativnom periodu kada su sposobni i treba da rađaju.

Opširnije...
 
IN MEMORIAM
17. mart 2023. (petak)

U Opštoj bolnici Valjevo, na komemorativnom skupu, od penzionisanog koleg,e dr Mihajla Pavlovića, specijaliste otorinolaringologije , oprostila se porodica, kolege i prijatelji. Penzioner , dr Mihajlo Pavlović, ostaje upamćen kao lekar koji je svoj život posvetio radu u bolnici, pre svega kao rodonačelnik Službe otorinolaringologije Opšte bolnice Valjevo. Na komemorativnom skupu od dr Mihajla Pavlovića su se oproštajnim govorom oprostili uz podsećanje koliko je njegovo pregalaštvo bilo značajno za razvoj Odeljenja ORL, čiji je rukovodilac kao načelnik bio dugi niz godina.

Opširnije...
 
Божићни дани
05. januar 2023. (četvrtak)

У кругу ваљевске болнице храм Светих бесребреника Козме и Дамјана дочекује најрадоснији хришћански празник по традиционалним обичајима. На Бадње вече од 16 часова одржаће се вечерње богослужење и ложење бадњака, а на Божић у 7.30 часова, почиње Света литургија. Други дан Божића, сабор пресвете Богородице, Света литургија у цркви почиње у 8.30 часова.

Opširnije...
 
Prva beba dečak
01. januar 2023. (nedelja)

Iako u novogodišnjoj noći nije bilo porođaja, rode nisu zaobišle valjevsko porodilište, pa je nešto pre podneva 1. januara 2023. godine, svet ugledao dečak, kao prva ovogodišnja beba. Srećni roditelji su iz Ljiga. Danas dežurni ginekolog u valjevskom porodilištu, dr Slobodan Gvozdenović koji je uradio hitan carski rez, navodi da u toku dana se očekuje još porođaja i rođenja pa možemo očekivati i valjevsku bebu. Valjevo u prošloj 2022. godini beleži 697 novih sugrađana, što je znatno bolja brojka u odnosu na 2021. godinu kada je rođeno 654 bebe.

Opširnije...
 
Radost za najmljađe pacijente
29. decembar 2022. (četvrtak)

Radost novogodišnjih praznika uz čaroliju Deda Mraza i deljenje paketića omogućena i najmlađim pacijentima Opšte bolnice Valjevo, a na inicijativu Gorske službe spasavanja. Najmlađim pacijentima koji se leče na Odeljenju pedijatrije i dečije hirurgije, hrabri i humani momci i devojke ulepšali su trenutak hospitalizacije. Zamenik direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Vladimir Pantelić, rekao je da je ustanova, Opšta bolnica Valjevo, osim lečenja, uvek dostupna za humane i lepe inicijative šire društvene zajednice, te rado učestvuje, posebno kada je dobrobit najmlađih u pitanju.

Opširnije...
 


Strana 2 od 109

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

9. maj 2023.
U petak 12. maja 2023. godine, Opšta bolnica Valjevo i Infektivno odeljenje, koje je ove godine domaćin, svečano će obeležiti Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilija Ostroškog. - (opširnije)

8. februar 2023.
Obavestenje o primeni Zakona o zastiti stanovnistva od izlozenosti duvanskom dimu - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC