Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Orden Svetog Save
24. decembar 2010. (petak)

„Za delatnu ljubav prema Svetoj majci Crkvi, naročito pokazanu kroz uloženi trud za dobrobit naroda Kolubarskog kraja“, navodi se u odluci srpskog Patrijarha Irineja o uručenju ordena Svetog Save, kao najvećeg priznanja Srpske pravoslavne crkve, Zdravstvenom centru Valjevo.

Opširnije...
 
Svečanost povodom otvaranja angiosale
22. decembar 2010. (sreda)

Svečanost povodom početka rada angiosale u Zdravstvenom centru Valjevo održana je danas u Edukativnom centru u prisustvu brojnih kolega, prijatelja i saradnika ove ustanove, državnog vrha, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve. Angiosalu, čiju je nabavku finansiralo Ministarstvo zdravlja Srbije, obišao je ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević.

Opširnije...
 
Prve koronarografije i plasiranje stentova
21. decembar 2010. (utorak)

U angiosali valjevske Bolnice danas su urađene prve koronarografije, kao i prva plasiranja stentova.

Prvi stent je implantiran muškarcu, rođenom 1955. godine iz Sovljaka, koji je došao sa akutnim NON Q infarktom i visokom stenozom medijalnog dela prednje descendentne koronarne arterije. Pacijentu, rođenom 1953. godine iz Sedlara, primljenim sa akutnim dijafragmalnim infarktom, plasiran je stent u desnu koronarnu arteriju. Koronarografija je rađena ženi, rođenoj 1945. godine iz Donje Grabovice, koja ima nestabilnu anginu pektoris vazospastičke forme i normalnim koronarografskim nalazom. Druga koronarografija rađena je pacijentkinji, rođenoj 1953. godine iz Valjeva, koja je primljena sa teškom ostijalnom stenozom glavnog stabla, kojoj je zakazana planirana implantacija stenta.

Opširnije...
 
Prvi pejsmejkeri - u sredu svečano otvaranje angiosale
20. decembar 2010. (ponedeljak)

U sredu 22. decembra biće održana svečanost povodom otvaranja angiosale, za koju je sredstva obezbedilo Ministarstvo zdravlja Srbije, a danas u valjevskoj Bolnici prvi put su ugrađena dva pejsmejkera.

Opširnije...
 
Fotografija Metadonskog centra među najboljima
20. decembar 2010. (ponedeljak)

Na sajtu Global Fonda, u okviru konkursa za izbor najboljih fotografija, koje prikazuju rezultate projekata podržanih od strane Global Fonda, nedavno je, među stotinu najboljih, objavljena fotografija Metadonskog centra Psihijatrijske službe ZC Valjevo, koju je uradila prim. dr Branka Stamatović Gajić, psihijatar.

Opširnije...
 
Humanim porodilištima protiv bele kuge
14. decembar 2010. (utorak)

U valjevskoj Bolnici danas je održana tribina „Humanim porodilištima protiv bele kuge“, koju je organizovala Građanska inicijativa Majka Hrabrost u partnerstvu sa Udruženjem Dokument i u saradnji sa Udruženjem babica Srbije.

Opširnije...
 
Godišnja konferencija Srbija protiv raka
13. decembar 2010. (ponedeljak)

U Beogradu je održana godišnja konferencija Srbija protiv raka.

Zarad unapređenja zdravstvenog sistema Republike Srbije i implementacije Nacionalnog programa "Srbija protiv raka", Vlada Japana je odobrila bespovratnu pomoć – donaciju Vladi Republike Srbije kroz projekat “Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji”.

Opširnije...
 
Rođendan japanskog cara
13. decembar 2010. (ponedeljak)

I ove godine u Beogradu je održan tradicionalan prijem povodom rođendana japanskog cara, u organizaciji ambasade Japana.

Opširnije...
 
Završena Škola porodiljstva
11. decembar 2010. (subota)

Podelom diploma na svečanosti u hotelu Grand, završena je osma Škola porodiljstva „Akademik Vojin Šulović“.

Dr Paja Momčilov, direktor Škole porodiljstva, iskazao je svoje zadovoljstvo što je Škola ispunila svoje zadatke i što nastavlja onim putem kako je i započeta. On je iskazao zahvalnost na podršci Srpske pravoslavne crkve, jer je, uz otvaranje Škole u manastiru Lelić, jedan nastavni dan proveden u Eparhijskom domu. Završnicu je uveličala odbrana doktorske disertacije prim. dr Zorana Jokića, predsednika Upravnog odbora Škole porodiljstva.

Opširnije...
 
Odbrana doktorske disertacije
11. decembar 2010. (subota)

Zdravstveni centar Valjevo dobio je danas četvrtog doktora nauka, prim. dr Zorana Jokića, koji je odbranio doktorsku disertaciju pred punom salom Edukativnog centra.

Opširnije...
 


Strana 108 od 109

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDF



Edukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF






Obaveštenja za zaposlene

9. maj 2023.
U petak 12. maja 2023. godine, Opšta bolnica Valjevo i Infektivno odeljenje, koje je ove godine domaćin, svečano će obeležiti Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilija Ostroškog. - (opširnije)

8. februar 2023.
Obavestenje o primeni Zakona o zastiti stanovnistva od izlozenosti duvanskom dimu - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije




ZC

ZC

ZC


ZC