Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

In memoriam
13. jul 2018. (petak)

U sredu ujutru je nakon kraće bolesti preminuo dr Radivoje Krstivojević, penzioner, jedan od rodonačelnika moderne kardiologije u Valjevskoj bolnici. U penziju je otišao sa mesta načelnika Službe za interne bolesti. U ime kolektiva na komemorativnom skupu govor je održao dr Milan Nikolić koji je tom prilikom rekao:

Opširnije...
 
Akcija SLD “Knjigom u bolnice” stigla i u valjevsku bolnicu
13. jul 2018. (petak)

Sekcija za umetnost, kulturu i humanost Srpskog lekarskog društva pokrenula je akciju “Knjigom u bolnice” kojom želi da bolnicama opremi biblioteke za pacijente koje bi sadržale beletrisitiku i dečije knjige. Ideja za akciju „Knjigom u bolnice” potekla je od predsednika Sekcije za umetnost, kulturu i humanost SLD akad. med. Vladimira Jokanovića, maksilofacijalnog hirurga, vajara, pesnika, književnika, novinara, aforističara. Od početka 2018. godine po planu rada Sekcije započela je akcija „Knjigom u bolnice”.

Opširnije...
 
Grad podržao donatorsku akciju za Službu ginekologije
11. jul 2018. (sreda)

Grad Valjevo je stao iza nove donatorske akcije za nabavku kliničkog ultrazvučnog aparata za ginekološko-akušersku službu OB Valjevo. Tim povodom, danas su mediji i javnost upoznati sa aktivnostima koje predstoje, a na konferenciji su se obratili Gradonačelnik dr Gvozdenović i načelnik Službe ginekologije OB Valjevo, dr Dimitrijević.

Opširnije...
 
Kompanija ” Europrom” i ove godine pomogla nabavku uređaja za Bolnicu
11. jul 2018. (sreda)

Najveći domaći trgovinski lanac “Europrom” i ove godine je opredelio sredstva za nabavku uređaja za Opštu bolnicu Valjevo. U ponedeljak je isporučena kardiološka sonda za ultrazvučni aparat, a uskoro će donirati i uređaje za Službu fizijatrije. PR kompanije “Europrom”, Bojana Perić, podsetila je da je protekle godine OB Valjevo donirana izoleta.

Opširnije...
 
Krioprezervacija dostupna svima
22. jun 2018. (petak)

Saglasnost da se bavi zamrzavanjem embriona, Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, do skoro najmlađi u sistemu državne zdravstvene zaštite, dobio je još 2012. godine. Od nedavno parovi koji se za ovaj proces opredele u nekom od šest centara u okviru državne zdravstvene zaštite imaju mogućnost da u okviru procesa besplatno zamrznu prekobrojne embrione, dok se taj proces u valjevskom Centru za VTO radi od samog starta, od osnivanja 2012. godine. O ovim mogućnostima i radu Odseka za VTO OB Valjevo, govori dr Branko Budimirović, šef Odseka za VTO i subspecijalista za fertilitet.

Opširnije...
 
Paralelan klinički i naučno-istraživački rad
21. jun 2018. (četvrtak)

14.06.2018. godine, u svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Dušan Ružičić odbranio je doktorsku disertaciju pod nazivom „POVEZANOST STEPENA RAZVIJENOSTI KALCIFIKATA ARTERIJA DOJKE I STEPENA RAZVIJENOSTI KORONARNE ARTERIJSKE BOLESTI KVANTIFIKOVANIH SYNTAX SKOROM" i time postao najmlađi doctor nauka u Opštoj bolnici Valjevo ikada.

Opširnije...
 
Dr sci. med. Dušan Ružičić – od odbranjene doktorske disertacije do kliničke inovacije i međunarodnog naučnog uspeha
18. jun 2018. (ponedeljak)

14.06.2018. godine, u svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Dušan Ružičić odbranio je doktorsku disertaciju pod nazivom „POVEZANOST STEPENA RAZVIJENOSTI KALCIFIKATA ARTERIJA DOJKE I STEPENA RAZVIJENOSTI KORONARNE ARTERIJSKE BOLESTI KVANTIFIKOVANIH SYNTAX SKOROM", a pod mentorstvom prof. dr Branka Beleslina (Medicinski fakultet u Beogradu). Disertacija je odbranjena pred Komisijom u sastavu: prof. dr Milan Nedeljković - predsednik, prof.dr Ana Đorđević Dikić - član (Medicinski fakultet u Beogradu) i prof. dr Miloje Tomašević (Fakultet Medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu) - član.

Opširnije...
 
Dr Mihajlović član Republičke stručne komisije za transfuzijsku medicine
08. jun 2018. (petak)

Ministarstvo zdravlja je obrazovalo Republičku stručnu komisiju za transfuzijsku medicine, u čiji rad će biti uključen i dr Milutin Mihajlović, načelnik Službe transfuziologije Opšte bolnice Valjevo. Novoformirana komisija koju čine stručnjaci iz ove oblasti će imati zadatak da učestvuje u kreiranju nacionalne zdravstvene politike u oblasti transfuzijske medicine.

Opširnije...
 
Značajna donacija za Neonatologiju Opšte bolnice Valjevo
01. jun 2018. (petak)

Preduzeće „Kompresoring“ još jednom je pokazalo veliku društvenu odgovornost donirajući transportnu izoletu za Odsek neonatologije Službe ginekologije Opšte bolnice Valjevo. Jovana Tomašević u ime preduzeća „Kompresoring“, pojasnila je da je i na ličnom primeru imala priliku da se uveri o potrebama da se podrži rad porodlilišta jer je majka postala dva puta.

Opširnije...
 
Deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda
22. maj 2018. (utorak)

U devetoj akciji besplatnih preventivnih pregleda u Opštoj bolnici Valjevo priliku da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje iskoristilo je 117 osoba. Sa teritorije Kolubarskog okruga akciju su podržali i domovi zdravlja Ub, Mionica i Lajkovac. U poslednjim preventivnim preventivnim pregledima akcenat je bio na dermatološkim pregledima mladeža, zatim kardiološkim pregledima, kao i proveri triglicerida i holesterola. Akcije su namenjene svim građanima, a posebno onima bez zdravstvenog osiguranja jer je tog dana prilika da i oni potpuno besplatno provere svoje zdravstveno stanje. Na ovaj način se podstiče promocija značaja prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju.

Opširnije...
 


Strana 1 od 88

Obaveštenja za zaposlene

18. jun 2018.
Obaveštenje za zaposlene
detaljnije

23. maj 2018.
Poziv zaposlenima
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

21. maj 2018.
Najava predavanja
detaljnije 


ZC

ZC

ZC


ZC