Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Majski preventivni pregledi u nedelju
24. maj 2019. (petak)

Opšta bolnica Valjevo, sprovodi akciju preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, u nedelju, 26. maja 2019. godine od 8 do 16 časova. U našoj ustanovi, Opštoj bolnici Valjevo,biće omogućeni sledeći pregledi:

Opširnije...
 
Dermoskopija kao prevencija čuva kožu
14. maj 2019. (utorak)

U ponedeljak u ambulantama za kožno venerične bolesti obavljani su dermoskopski pregledi kože. Na ovaj način specijalisti dermatovenerologije Opšte bolnice Valjevo daju doprinos ranom otkrivanju promena i oboljenja na najvećem ljudskom organu, koži. Mogućnost da se pregleda u ovoj preventivnoj aktivnosti iskoristilo je 68 građanja.

Opširnije...
 
Svečano i radno za Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilije ostroški
12. maj 2019. (nedelja)

Datum rođenja Florens Najntingejl 12. Maj, obeležava se kao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Od 2012. godine kada je osvećen hram Svetih lekara i čudotvoraca Kozme i Damjana u krugu naše bolnice, od tada se Sveti Vasilije Ostroški obeležava kao zaštitnik i slava sestrinstva Opšte bolnice Valjevo. U svečanoj i radnoj atmosferi najbrojniji medicinski kadar obeležava svoj dan. Ovogodišnji domaćin Slave i Dana sestrinstva je služba Ginekologije i akušerstva, a sledeće godine će biti sestrinstvo pneumoftiziološke službe.

Opširnije...
 
Dan sestrinstva i slava u Opštoj bolnici Valjevo
07. maj 2019. (utorak)

Datum rođenja Florens Najntingejl 12. maj obeležava se kao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Od 2012. godine kada je osvećen hram Svetih lekara i čudotvoraca Kozme i Damjana u krugu naše bolnice, od tada se Sveti Vasilije Ostroški obeležava kao zaštitnik i slava sestrinstva Opšte bolnice Valjevo.

Opširnije...
 
Nova ortopedska metoda
07. maj 2019. (utorak)

U Opštoj bolnici Valjevo, u ponedeljak, je izveden operativni zahvat autotransplantacija duge kosti u ortopedskoj hirurgiji. Značajno je i to što se ovakva neuobičajena intervencija na dugoj kosti izvodi van tercijarne ustanove. Načelnik ortopedije dr Saša Vukićević, je zajedno sa kolegom dr Aleksandrom Đorđevićem, iskusnim supspecijalistom ortopedske onkologije, izveo ovaj, medicinski zanimljiv zahvat. Dr Vukićević je ovom prilikom osim velike zahvalnosti kolegama sa KBC Banjica istakao značaj saradnje među institucijama.

Opširnije...
 
Edukativna bojanka za najmlađe hospitalizovane pacijente
23. april 2019. (utorak)

Šahovski klub „Delfin“ iz Beograda, jedan od uspešnih omladinskih kolektiva u Srbiji, poklonio je 25 šahovskih bojanki za male pacijente koji su hospitalizovani na Odeljenju pedijatrije.

Opširnije...
 
Opština Mionica donirala CPAP aparat za Odsek neonatologije
16. april 2019. (utorak)

Opšta bolnica Valjevo U valjevskom porodilištu se u proseku obavi do 1400 porođaja godišnje. Od tog broja porođenih je polovina rođenih malih Valjevaca, a ostale bebe su sa teritorije opština Kolubarskog okruga. Poslednje tri godine Opština Ub prednjači po broju rođene dece, a za njima je Lajkovac. Predsednik Opštine Mionica, Boban Janković, je prilikom uručenja aparata CPAP za Odsek neonatologije, valjevske bolnice, istakao da kao dobre komšije imaju želju da daju doprinos i podsticaj rađanju beba, pa su time rukovođeni nabavili aparat CPAP..

Opširnije...
 
IN MEMORIAM, Dr Dragan Knežević
15. april 2019. (ponedeljak)

Dr Dragan Knežević Dr Dragan Knežević preminuo je iznenada u nedelju 14. aprila u 63. godini života. Više od omiljenog kolege, svima znan nadimkom Knez, bio je porodičan čovek i iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, takođe koleginicu i decu Stefana i Anicu. Rođen je 29.10.1956. u Debrcu, diplomirao u maju 1983., a već od jula 1983. zaposlio se u Opštoj bolnici Valjevo. Specijalistički ispit iz opšte hirurgije odbranio je 16.oktobra 1990. godine i od tada je do danas bio član kolektiva valjevske hirurgije.

Opširnije...
 
Svetski dan zdravlja uz preventivne preglede
07. april 2019. (nedelja)

Opšta bolnica Valjevo i domovi zdravlja Kolubarskog okruga, radno su obeležili Svetski dan zdravlja, akcijom besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja. U Opštoj bolnici Valjevo, u nedelju 7. aprila 2019. godine, od 8 do 16 časova, rađeni su sledeći preventivni pregledi: ORL pregledi, pregledi EKG-a, pregledi krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi. U Opštoj bolnici Valjevo, gde je yabele\ena najveá yainteresovanost ya preventivne preglede, 220 sugrađana je prekontrolisalo svoje zdravstveno stanje sa ukupno 394 ponuđena pregleda. Od tog broja 41 lice nije imalo zdravstveno osiguranje.

Opširnije...
 
Pošumljen bolnički park
07. april 2019. (nedelja)

U nedelju, u nekadašnjem parku Opšte bolnice Valjevo koji se nlazi tik uz Pasterovu ulicu, održana je akcija ozelenjavanja bolničkog parka. Nekadašnja stabla četinara, koja su uklonjena zbog bolesti, ovom akcijom je zamenilo četrdeset sadnica javora koje će krasiti ovu novu zelenu oazu. Donacija sadnica predstavlja lepu zajedničku inicijativu Rotari kluba Valjevo i njihovih prijatelja iz Rotari kluba Velenje. Sam čin sađenja zajedno su obavili članovi Rotari kluba Valjevo sa prijateljima iz Velenja. Nakon akcije ozelenjavanja, gosti su imali priliku da obiđu našu zdravstvenu ustanovu i upute se u rad Opšte bolnice Valjevo, najveće regionalne zdravstvene ustanove.

Opširnije...
 


Strana 1 od 95

Obaveštenja za zaposlene

17. maj 2019.
Izborna skupština Podružnice SLD Valjevo - (preuzmite PDF)

12. april 2019.
Obaveštenje o obaveznom vršenju obdukcije kao posebne mere utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih lica - (preuzmite PDF)ZC Valjevo

Edukativni centar

24. april 2019.
"Preddijabetes i metabolički sindrom kao važni nezavisni faktori kardiovaskularnog rizika" i "Respiratorna oboljenja u dečjem uzrastu".
detaljnije

4. april 2019.
Predavanje "Rezilijentnost zdravstvenih radnika"
detaljnije

28. mart 2019.
Aktivnosti medicinske sestre u savetovalištu za dijabetes"Dekubitus, prevencija, lečenje".
detaljnije

27. decembar 2018.
Menadžment ličnog i profesionalnog uspeha
detaljnije

21. decembar 2018.
Aktuelni standardi u primeni periferne intravenske terapije
detaljnije

14. decembar 2018.
Od masovnih nezaraznih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

16. novembar 2018.
Od masovnih nezaraznnih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

22. oktobar 2018.
Neverbalna komunikacija u zdravstvu
detaljnije

09. oktobar 2018.
Adekvatan pristup pacijentima sa dislipidemijom i visokim kardiovaskularnim rizikom
detaljnije
Pozivnica
preuzmite 


ZC

ZC

ZC


ZC