Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Dodeljen inkubator Centru za vantelesnu oplodnju u Valјevu

Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelјa zadužena za demografiju i populacionu politiku, obišla je danas grad Valјevo i tom prilikom dodelila inkubator Centru za vantelesnu oplodnju u Opštoj bolnici u Valјevu.

- BMPO je jedan od značajnih segmenata života ljudi i nije samo bitna kao jedna od važnih metoda koja ide u susret boljoj demografskoj budućnosti Srbije. Mi smo svesni činjenice da taj broj od 388 beba posebno značajan za one pojedince koji na drugi način ne mogu da se ostvare kao roditelji i to je jedna briga o čoveku koji želi da se ostvari kao kompletno biće, i na profesionalnom polju i kao roditelj, dolazi do izrađaja tek kada se svi zajednički pridružimo jedni drugima, pomognemo jedni drugima i dođemo do cilja. Nigde možda kao u Valjevu u državnim institucijama nije bio izazov i za Vas i za nas u kabinetu, da ovu saradnju produbimo, zbog toga što je bolnica u Valjevu, Opšta bolnica. Svi drugi centri u kojima se ovi postupci rade su zapravo klinike i pripadaju tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti i ponosni smo svi zajedno na rezultate koje imate. Donacija ovog inkubatora je uvid u to da sva sredstva koja su Valjevu data su na najkvalitetniji način iskorišćena – rekla je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, podsetivši da je iz skromnog budžeta ministarstva 2018. izdvojeno samo tri miliona, ali zbog rezultata koji su tada postignuti ukupna izdvajanja u poslednje dve godine dosežu preko 16 miliona, te su ocenili da ne samo u ovom segmentu koji se bavi BMPO, nego i drugim treba raditi na popravljanju populacione realnosti koju Srbija ima, posebno se osvrnuvši na majke iz ruralnih područja i njihovo zaposlenje.
V.d. direktora OB Valjevo, dr Zoran Đurić se zahvalio ministarki i ministarstvu na donaciji koja će značajno poboljšati rad Odseka za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo.

- Ostaje da poželim da u narednoj godini za taj odsek osim više beba bude i više donacija. Mislim da je naš Centar za VTO među prvima u Srbiji po pionirskim poduhvatima i rezultatima rođenih beba – zahvalio se direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić, uputivši poziv i za druge donacije i druge službe najveće zdravstevne ustanove u Kolubarskom okrugu. Gradonačelnik grada Valјeva dr Slobodan Gvozdenović se ovom prilikom zahvalio ministarki prof. dr Đukić Dejanović, istakavši da je ono što je najvažnije saradnja sa Vladom Republike Srbije odlična.

- Mi smo već neke naredne korake sa ministarstvom, naravno u dogovoru sa direktorom bolnice, sa načelnikom ginekologije, dogovorili. Pokušaćemo da iduće godine porodilište valjevske bolnice dobije jedan ultrazvučni aparat koji će omogućiti jedan komforniji i sigurniji rad akušerima. Ja se i ovom prilikom zahvaljujem ministarki profesorki Slavici Đukić Dejanović na svesrdnoj pomoći – rekao je dr Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Potpredsednik Narodne Skupštine Republike Srbije, Valjevac, Đorđe Milićević naveo je da je funkciju koju trenutno obavlja stavio pre svega na raspolaganje građanima Srbije, a da je kao lokalpatriota stavio interesima građana Valjeva.

- Valjevo je za mene prioritet. Ja sam svoje mogućnosti, stavio na raspolaganje i gradonačelniku i gradskoj vlasti i uvek sam tu da predstavljam jednu sponu i podršku i pomoć i da uspostavim kontakt između Vlade Republike Srbije i Grada Valjeva onoliko koliko mogu. Želim da još jednom zahvalim prof. dr Slavici Đukić Dejanović na donaciji koju nam jeustupilo njeno ministarstvo i nadam se da to nije poslednje jer imamo razgovore za naredne donacije za narednu godinu. Mislim da ne ne samo ova donacije već sve ono što Vlada Republike Srbije čini za Valjevo u smislu podrške jeste potvrda jedne dobre saradnje – naveo je Đorđe Milićević, stavljajući sebe na raspolaganje gradonačelniku i gradskoj vladi, a sve u cilju interesa građana Valjeva.

Šef Odseka za BMPO dr Branko Budimirović rekao je da su sredstva iz ove donacije iskorišćena za nabavku inkubatora za kulturu ćelija i do sada nisu imali ovakav uređaj koji će im u svakom slučaju umnogome olakšati rad u laboratoriji i povećati kapacitete.

- Računajući na ovu donaciju mi smo već tražili aneks ugovora sa RFZO da nam omogući još dodatnih 15 parova, na već ugovorenih 230 kojih ćemo uraditi do kraja godine. Zahvalio bih se prof. dr Đukić Dejanović na ovom uređaju, a ukoliko se ne varam ovo je treća Vaša poseta našem Centru i to u krajnjoj liniji pokazuje jedan kontinuitet Vaše podrške u zajedničkoj borbi za natalitet u našoj državi – rekao je dr Budimirović, najavivši da do kraja godine očekuje rođenje 400 bebe i tim tempom će se truditi da nastave i dalje.

 

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

14. maj 2020.
Obaveštenje za načelnike službi - (preuzmite PDF)

8. maj 2020.
Prestanak važenja Uredbe o organizovanju rada poslodavca za vreme vanrednog stanja - (preuzmite PDF)

6. maj 2020.
Sačuvajte živote, operite svoje ruke! - (preuzmite PDF)

28. april 2020.
Prvomajski praznik - (preuzmite PDF)

21. april 2020.
Prava zaposlenih za vreme uskrsnjih praznika - (preuzmite PDF)

31. mart 2020.
Naredba direkotra o obavezama svih zaposlenih - (preuzmite PDF)

25. mart 2020.
Moratorijum na kredite - (preuzmite PDF)

24. mart 2020.
Moratorijum na kredite - (preuzmite PDF)

23. mart 2020.
Parking za zaposlene Opšte bolnice Valjevo - (detaljnije)

4. mart 2020.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)

31. januar 2020.
Preventivne higijensko sanitarne mere za pacijente i zaposlene - (preuzmite PDF)

31. januar 2020.
Odluka o zabrani poseta- (preuzmite PDF)

31. januar 2020.
Molba za razumevalje - (preuzmite PDF)

27. januar 2020.
Odluka o restrikcijama poseta u Porodilištu - (preuzmite PDF)

22. januar 2020.
Izjave za prevoz - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
 


ZC

ZC

ZC


ZC